Saturday, 12 May 2012

Bonda I Love You !


Assalamualaikum.

Kehadapan Bonda yang dikasihi, hari ini adek terlintas untuk menulis sepucuk surat untuk tatapan Bonda. Sebenarnya hari ini adek takbuat apa apa, jadi terlintas di fikiran adek untuk menulis surat ini. Harap Bonda tidak terkejut dengan surat layang adek ini. Nanti kalau larat, adek minta Yusuf Haslam buat cerita Bonda I Love You pula ehh.


Dear Bonda, 

Adek menulis surat ini bukan apa, sebagai persediaan awal untuk menyambut Hari Ibu yang akan tiba tidak lama lagi. Maaf lah Bonda jika tahun tahun sebelum ini adek tidak memberi hadiah, sebab Bonda pon tahu kan? Spender adek pon Bonda yang belikan, jadi macam mana adek nak kumpul duit beli hadiah untuk Bonda. Ermm, mesti Bonda akan cakap dalam hati macam ini kan :'


" Duit topup bulan bulan bepuluh ringgit tu boleh pula kau beli? " 


Ohh ! Yang ini kan Bonda jangan laa persoalkan. Selalu nya adek ambil duit Bonda kumpul kumpul nak beli topup tuu. HAHAHAHA, sorry Bonda. Baru hari ini nak jujur *mata jeling-jeling (':





Ehem ehem.

Bonda jangan lah memilih ye? Adek tahu Bonda kene handle 9 orang kene jaga. Adek pulak anak ke 3, orang cakap anak ke 3 nie nakal Bonda. Betul ke adek nakal? Ohh, Bonda pernah cerita yang masa kecil kecil dulu adek nakal kann? Alaaa, masa itu adek takut lah Bonda. Adek nampak Bonda pegang rotan je adek lari lah ke zon selamat adek.


" Amiinnn , ohhh Aminnnnn. Mana kau menyorokk? Bonda dah tak marah Aminn dahh. Keluarlaaa" jerit Bonda mencari adek masa itu kann?


Okayy, sekarang baru adek nak bagi tahu mana tempat selamat adek menyorok dahulu. Tempat nye adalah dalam tempayan merah kosong dalam store tuu. Adek tahu Bonda tak dapat cari adek sebab adek kecil lagi masa ituuu. Kesian Bonda kann? HIHIHI *susun 10 jari minta maaf yee Bondaa. Janji tak buat lagiii :D



*******************


Dear Bonda, nantikan bila adek nak kahwin adek nak hadiahkan adek punya future wife tu tudung boleh tak? Bonda setuju ke takk? Sebab apa kan Bonda, adek suka lah tengok muka Bonda bila pakai tudung labuhh. Perghh ! Kalah Wardina tuu Bonda. Tapi kan Bonda, kalau Bonda dapat menantu orang jauh macam mana ehh Bonda. Nanti lepas habis baca surat ini Bonda bisik yee kat telinga adekk. HEHE


Ehh ehh Bonda ! Adek nak minta Bonda ajarkan adek masak boleh tak? Adek bukan malas nak tolong Bonda masak kat dapur hari hari tu. Tapi kan Bonda kan, adek cuma rasa letih laa. HIHI, Bonda tahu kan yang ini alasan adek je? Alaa, kalau adek tak bagitahu pon Bonda tahu kan. Sebab adek rasa Bonda lebih kenal diri adek daripada adek kenal siapa diri adek ini.


Emm, Bonda rasa adek handsome takk? Adek bukan apa Bonda, adek tanya pon sebab selalu Bonda senyum tuu macam senyum sini la bila adek bersolek depan cermin kat cermin depan TV tu. 


" Anak anak Bonda semua handsome handsome dan cantik cantik. "


Kalau lah adek dapat dengar hati Bonda cakap macam ini masa itu, kompem adek ambil duit topup tadi tukar. Tak jadi nak beli topup, terus belanje Bonda ice cream cornetto sepuluh ringgit tuu. Ehh jap japp, silap laaa Bonda, adek tak boleh belanje sepuluh ringgit sebab adek ade hutang RM 2.50 dengan kantin dan RM 4.20 dengan kawan adek. Jadi adek just dapat belanje cornetto yang RM 3.30 tu je laa Bonda.






*kalau bonda tak paham, sini adek bagitahu. Adek saje cite pasal tu, nak minta Bonda naik kan duit belanje adek laa. Maklum laa, ekonomi tengah meleset laaa Bondaa. HEHEHEHEH (:


Bonda adek yang TERsayangg,


Adek nak minta maaf atas segala kesulitan yang ada adek lakukan ke atas bonda ye. Ehh, macam papan tanda JKR pula kan Bonda, yang segala kesulitan amat dikesali. HIHI, adekk harap Bonda dapat bertahan dengan perangai degil + manje adek ini ye Bonda. Sebab adek rase perangai adek ini unik sikit kan? Sorry sekali lagi sebab TER masuk bakul angkat sendiri pulaa. 


Nanti bila adek dah tiada, adek harap Bonda tak merindui adek sangat ye Bonda. Sebab adek berharap adek akan pergi dulu sebelum Bonda. Nanti adek boleh perhati ibu dari atas sana. Adek nak tengok Bonda kekal tersenyum meskipun adek dah tiada nanti. Adek akan tunggu Bonda datang melawat adek dan sedekahkan Yasin serta Al-fatihah untuk adek.

Bonda jangan risau taw pasal adek nanti, InsyaAllah kita akan berjumpa di syurga sana Bonda. Bonda doakan adek banyak banyak taw nanti. Ehemm. Adek nak bagitahu yang adek beruntung sangat ade Bonda, ibu, mama, teman, rakan, kawan dan macam macam watak yang pernah Bonda luangkan untuk adek. 






' YOU ARE ONE OF THE WORLD FOR ME MOM ! THANKS A LOT . I LOVE YOU SO MUCH MUCH ' *nanti kiss claim after habis baca ini ye Bonda.



Scenically anakanda Bonda, 
amien isa .



Note : Appreciate her when she are around you. Your mother does not show her love in money ect, but she show it with her kindness and caring about you all the not. Go kiss you mother after this and say I Love You MOM ! 




Follow kalau suka. :'D

3 comments:

Zahirul Nukman said...

1. Anak Mak !!! :P :P :P

2. Part Last tu buat guwa Tacing dow !! :')

3. Keep it Up ye... Duk jaoh ingat guwa tao ! :)

afdhalfikri.blogspot.com said...

hahah.....teruk betul.... woi spender beli sendiri la....

Eya kay lee said...

haha comelnyaaaaaaaaaaa post. nice job. done folloe you :-)