Sunday, 31 July 2011

massege massege..

Satu petang tu, guwa tengah duduk sembang-sembang kosong dengan membe guwa. Tiba-tiba guwa rase ada benda yang geli kat bahagian peha guwa. Guwa tengok betul rupa-rupanya fon guwa vibrate. Ade message daripada membe gurls guwa.




"Saye nak pegi kelas nie, nanti malam kita text lagi taw"

Guwa senyum simpul jee. Membe guwa pandang pelik pulak. Diorang tanye apesal guwa senyum macam kerang busuk?? Guwa cakap laa yang membe gurl hantar text tadi. Diorang tak pecaye and cakap tu awek guwa. Terus diorang bahan guwa sampai laa waktu maghrib nak masuk dah. Pastu, kiteorang pon blaa laa tinggalkan tempat  tu. Eh, lupe plak guwa nak bagi tahu yang gurl nie bff paling rapat guwa.

********************

Malam tu guwa text laa bff guwa yang gurl tadi tu, tunggu punye tunggu dia reply sampai mata guwa pon dah nak terlena. "Memeng tak laa gurl nie, cakap tak serupa bikin betul laa" marah guwa dalam hati yang suam suam panas time tu.

Kringgg!!! Kringgg!!! Kringgg!!!

Jam loceng guwa main peranan nak kejut gua bagun pagi tu. Guwa ambil fon nak tengok jam pukul bpe, tapi yang guwa sempat nampak hanya 5 missed call and 2 message. Dengan mata terpisat pisat guwa bangun laa and bukak inbox.

Massege pertama :
Nape tak angkat?? Angkat laa. Ade benda penting nak bagi tahu nie..

Massege kedua:
Pasnie jgn contact saya lagi. Paham ??

Guwa kebingunggan. Apehal lak minah nie tetibe jee lak nak merajuk sakan dengan guwa nie?? Maybe tengah 'cuti' kot, maklum laa orang perempuan namanye. Petang tu guwa cerita laa pasal minah nie kat bestfriend guwa. Then dye bagi idea suruh tanye minah tusendiri apesal dia jadi macam tu.


So, guwa dengan gentleman nye terus laa call minah tu. belum sempat guwa nak buat missed call, kredit guwa dah kene tolak.

"Wahh!! Jadah ape minah nie angkat call, macam taw taw lak guwa nak call" cakap guwa dalam hati.


Guwa buat laa loudspeaker nak bagi dengar ape yanag dye nak cakap. Tapi korang taw tak ape yang guwa dengar??

"Nombor yang anda dail tidak dapat dihubungi. Sila cuba sebebntar lagi.". Rupa rupanye awek maxis yang tolong angkatkan panggilan guwa. Perghhh, benggang jee guwa time tu.Then, membe guwa cakap laa yang antar jee massege tnaye apehal dia jadi macam tu.


***********************

Hari bertukar minggu masih takde jawapan daripada minah tu. Guwa pon cuba laa bukak buku muka (facebook) gurl tu. Rupa-rupanya kat sitluah guwa dapat jawapan ape yang dia nak bagi tahu guawa malam tu. Guwa nampak yang dia dah tukar status from 'single' to 'in relationship', Thats why laa dye tak kasi guwa contact dye lagi kot.


"Cehh, Penat aku jee tunggu kau reply text aku" cakap guwa sorang sorang.


Pastu, guwa mintak laa massege daripada bff guwa nak foward kat minah nie. Massege tu berbunyi:

Dulu kau sentiasa berada di depan mataku, kini kau pergi meninggalkan aku, pemergianmu amat aku kesali, tapi aku tahu kau pergi dengan niat yang baik untuk mencari sesuatu yang kebih baik dari dulu. Aku bersyukur kerana aku dipertemukan dengan insan setulus dirimu. Kini, aku sentiasa menanti dan berharap kau berada di hadapan mataku kerana dirimu amat merindui dirimu.. Aku sentiasa membayangkan saat manis kita dan aku inginkan ia kembali, walaupun aku tahu itu semua pasti mustahil berlaku.


Wahh,, terlebih jiwang pulak. Hehehe. Guwa agak agak yang dia memang tanak reply dah text guwa, soo guwa anta laa kat dia text last. Tak tahu laa jiwang ke tak. Bunyi massege tu:

KAWAN..kiranya waktu sekejap itu menjadi kenangan untuk kita ingati sepanjang zaman, ingatlah aku selagi kau mampu, jika pula masa mendatang memisahkan keakraban yang telah terbina, ukirlah secebis "TENTANG AKU" di hatimu, agar nanti kita bersua kau masih mengingati siapa diriku..


Haa, mcm tu aje tamat kisah kali nie. Kalau korang laa jadi guwa, ape korang akan buat kalau kene sama macam guwa nie??? ce cite ce cite..

5 comments:

cik A.N.I.S.A. said...

my komen is nokomen=)
follow me back yer,,tq
http://itsmenysa.blogspot.com/

Anonymous said...

kalau aq sodiq....aq juz ckp slagi die bkn bini owang...anak raje pun ko bleh kebas bro...bukan takat tu..klu die da kawen skalipon...BINI OWANG PUN BLEH KITE SAPU BRO...cume kejam sgt...so juz pe nak kate kat sni...NOTHING IMPOSSIBLE...klau ko nak samting, bwat la seabes daye key....juz opinion...

cinta siswi said...

sabar jela..huu..

stfzn said...

hahahhaa , jiwang seyh . alah apa adehal . bunga bukan sekuntum kan ? chillex laa . tp kelaka ah yg part operator yg angkat uh :D

btw follow belog nana yea ?
mizzstfzn.blogspot.com

myr amyra said...

dtg nak tepek tapak kaki... :)