Sunday, 19 June 2011

makwe perasan di usha.




di pagi sabtu yang sepoi sepoi bahasa,time semua orang dah planning nak pegi berehat,guwa beserta 5 orang kawan dipilih untuk ke USIM (universiti sains islam malaysia). haishhh,bru je plan nak teman bntal busuk guwa tidow atas katil yang tade lah empok sngat.hee

nak tak nak,pegi je la prog tu.atas tajuk sains dan matematik.pik├Čr an ilmu,so kteorang dngan kerelaan dalam keterpaksaan pon pegi laa.program nie jemput 15 buah sekolah and guwa rase ade laa dalam 40o orang yang dtg.

******
dah daftar je,guwa pon pegi laa masuk dewan kuliah dye.pergghh,besar gler kot.(teruja ckit..hee).yelaa,sblom ney mane penah masuk mane mane U ag.cari pnye cari,dpt la guwa tmpat duduk dpn dak dak pompuan.

budak ney guwa tak tw laa ape masalah dowg,ble prof ckp ckit je tergelak gelak,bikin guwa panas jeee..tapi nasib bek guwa sabar ag.dorang dah sbb kan tumpuan guwa lari bertempiaran,so guwa pon bkak laa fail yg pihak U nie bg and guwa amek la kertas mainan soduku tu.korang msty teror maen bnda tu kan?

guwa pon mula la carik pensel and pemadam nak isi jwpan nye sebab guwa just bwk pen je.so,guwa borrow la pensel mekanikal member guwa.tapi yg masalah nye ubat nips nye takde pulak.nak mintak kt membe membe guwa,semuanye stok same nan guwa je dtg bwk pen.hee,dah bengang bengang,guwa pon toleh laa 36o darjah kebelakang and ngan muka selamba mintak la ubat nips kt gurl yang memekak mcm kerang busuk tadi.

''amek laa'' cakap gurl tu.
guwa jawab laa ''tengs ye''

******
aaahhhh..guwa lupe pulak nak mintak pemadam sekali tadi.tibe tibe guwa dngar gurl tadi tu bukak zip.guwa agak dy bkak pensel case dy laa kan.tak kan nak pkir laen pulak.addoy korang neyh..
guwa dengan muka selamber nye tros lah pusing 36o° sekali lagi untuk pinjam pemadam..korang taw ape membe membe dy ckp?
''tak malu betul mintak brg kt pompuan'' haa,yang nie guwa boley sabar ag.tapi ade pulak membe dy ckp
''eleh..nak ngorat jadi awek lah tu'' pergghh,yang nie guwa tak tahan laa.kalau korang ape yang korang akan buad?

tw la muke guwa nie ala ala hindustan,tak kan nak pinjam pemadam pon ckp guwa nk usha dy?tak berkembang betol lah otak dyeorang tu.untuk meredakan keadaan,guwa pon senyap seribu bahasa sambil telinga dok dngar ape yang prof bebel kt dpn tu and secara tidak langsung curik curik dngar membe membe gurl tu buad gosip pasal guwa.tangan kiri guwa pulak cube tok selesai kan mainan soduku yang ntah ape level pihak U nie soh siapkan sambil dibantu oleh otak kanan and kiri guwa nie .

hehe, thats all laa kot.nnti laa guwa cerita lagi pengalaman guwa.okay lah,to be continued..

1 comment:

zack said...

best citer... leh bt movie
hahahaah