Saturday, 25 June 2011

finalis terbaru maharaja lawak ke??

assalamulalikum...



okay sekarang cuba bagitau guwa siapa yang tak kenal Matluthfi? dia ni pernah jadi fenomena la dengan video-video yang dia rakam & upload kat youtube. and still orang suka tengok video dia. masa guwa baru kenal die dulu, guwa ada suruh kawan guwa tengok video yang matluthfi ni upload kat youtube. and kawan guwa tu terus jatuh cinta kat dia disebabkan ke-cool-an matluthfi ni buat video. video-video yang dia buat hampir semua nya berkisar pasal life dia, isu semasa & life rakyat malaysia ni. and yang paling penting, tiap video yang dia buat tu, semua ada message & pengajaran yang tersendiri. idea dia memang brilliant. wait! dia memang sengal & disebabkan kesengalan dia la, video dia jadi meletup-letup bagaikan lava gunung berapi.  pada siapa yang tak pernah kenal lagi siapa tu Matluthfi atau tak tengok lagi video dia yang boleh dikata agak baru, you guys should watch his videos! jadi, jom layan :)




1: album baru
gile betul matluthfi ni. peminat shinee & seangkatan dengan nya, haruslah tengok video ni :D


2. Bukan Semua Cantik Subjektif
orang sanggup buat apa saja untuk cantik?cantik luar?cantik dalam?


3. Serta Paksa
kesesatan yang hakiki? haha..


4. Typical Local Film/Drama Scenes
yang ni pengajaran video dia sangat bagus untuk kita semua :)


5. Mercun Bola Bukan Bola
yang ni untuk penonton perlawanan bola yang terlalu fanatik sampai tak dapat control diri?


6. Nama Pun Sampah
yang ni patut boleh jadi iklan commercial kat TV untuk galakkan rakyat Malaysia ni buang sampah dalam tong sampah.

so now, what say you? cool gile kan dia ni. maybe lepas ni dia boleh join maharaja lawak. so to Matluthfi, teruskan apa yang kau buat ni. sekurang-kurangnya kalau orang tengah sedih, dia mampu gelak bila tengok video kau. Malaysia terus menyokong kau walaupun kau kat oversea sekarang. kau balik Malaysia nanti, aku belanja roti canai (mati aku kalau dia tau and dia tuntut kat aku hehe :)


salam.

1 comment:

Hashikin Fuhairah said...

keep it up! :)))

ahaha..