Sunday, 12 June 2011

tunjukkan jalan yang lurus



sekarang nie kan tengah hot cerite pasal KL GANGSTER , so saye nan membe pon sharing laa cerita pasal movie yg SERAM + LAWAK tu.

then , tibe tibe time syok syok cerite ,datang sorang pak cik kt kteowg and dye trus je tanye ''adik , borak pasal ape tu ? nak pakcik tunjuk JALAN YANG LURUS tak ?'' saye pon ngn selambe je senyum kambing je kat pak cik tu.

then,pakcik tu sambung la cerite dy . dy cakap yang setiap orang beriman nie memang dah ade dlm landasan yang betul . Just kite je harus tentukan yg kite memang tengah ikot jalan yang betol.

so , pakcik tu pon cakap laa yang jalan yang lurus tu semua orang mintak dalam solat , ianye ada dalam surah al fatihah .

saye nan membe pon terdiam laa . Then,pakcik tu tmbah lagi.dy ckp yg dy risau tengok anak muda zaman sekarang sebab bnyk bnda yg akan mempengaruhi dowg (termasuk saye) .

* pakcik tu pesan yang dy harap kite dapat ikot jalan yg menang benar benar lurus agar kita same same dapat masok dalam syurga ALLAH :)

2 comments:

zack said...

ko da cerita kat ak tadi kan???
hahahaha :-)

::sUaRaQaLBii:: said...

ikut laa jalan yg lurus..... saling mengingati dan saling berpesan tentang perkare2 yg baik2.. :-)